Golftips för nybörjaren

Det finns mycket att lära sig när man är helt ny till golf. Men det behöver inte vara så utmanande som man först tror. Här kommer några snabba tips på vad man behöver veta.

Att lära sig vad alla klubbor är till för kan kräva lite tid och erfarenhet. Men köper man bara en grundläggande uppsättning och läser på sig något eller spelar med en mer erfaren spelare  kommer man snabbt börja förstå sig på dem. Golf har ett ganska starkt rykte om att vara en sport där hur man klär sig och uppför sig på banan är väldigt viktigt.

Och medan det naturligtvis finns en del att säga om vett och etikett på golfbanan är det ofta inte lika strängt som många har föreställt sig. Själva tekniken är så klart en av de viktigaste delarna. Kan man inte träffa bollen blir det ju svårt att spela överhuvudtaget. Att ta lektioner på hur man greppar klubban och svingar den är ett alternativ, men detta är egentligen något som en annan golfspelare enkelt kan lära ut. Känner man ingen annan som spelar golf kan man till och med lära sig teknikerna via Youtubevideos.