Att spela golf

Golf är en populär sport där hela familjen kan spela tillsammans. Tack vare handikapp systemet i golf så kan nybörjare spela mot de mer erfarna spelare och ändå ha en rättvis chans att vinna. Om du är intresserad av att börja spela golf så har du hittat rätt då du på denna sajt kan hitta alla möjliga olika intressanta saker om den populära sporten, golf. I texten nedan så kan du läsa lite om golfens historia och hur golf fungerar.

Golf är en fantastisk sport som ursprungligen kommer från Skottland och har varit populär världen över ända sedan 1600-talet. Sporten går ut på att slå bollar i hål på så få slag som möjligt. Golf spelas på en så kallad golfbana som vanligtvis brukar ha 9 eller 18 hål beroende på svårighetsgrad.

Till skillnad från många andra sporter så har golf ett unikt poängsystem som kallas handikapp vilket ger nybörjare en rättvis chans att spela mot mer erfarna spelare på samma villkor. I golf så har alla spelare ett värde mellan 0 och 36 som de i slutet drar av från sitt slutresultat. Det handikapp gör i grund och botten är att ju skickligare man är desto lägre handikapp får man starta med. Detta är ett väldigt smart sätt att jämna ut golfmatcher mellan spelare av olika skicklighet då golf går ut på att få en så låg poäng som möjligt.

När man spelar golf är det viktigt att man använder sig av rätt sorts utrustning. Det finns flera olika sorters golfklubbor man kan använda sig av och alla klubbor används i olika situationer vilket kan göra det svårt för nybörjare att ta sig in i spelet då det inte alltid är uppenbart vilka klubbor man ska använda i vilka situationer. De vanligaste klubborna är träklubbor, järnklubbor, wedgar och putter. Träklubbor används oftast när man vill göra så långa skott som möjligt i motsats till järnklubbor som används för att slå kortare slag med mer precision. Wedgar är en järnklubba med extra hög loft som vanligast används i en bunker eller i högt gräs och putter är den viktigaste klubban i en golfspelares arsenal då det är den klubba man använder för att slå ned bollen i hålet.