Förberedelser inför golfsäsongen

Som golfspelare så gäller det att vara väl förberedd inför att golfsäsongen börjar. När man kan börja att spela ser lite olika ut var man i landet befinner sig. Helt klart så finns det fördelar att bo i södra delarna om man har ett stort golfintresse då banorna öppnas tidigare där.

Om man bor längre norrut så får man invänta och förbereda sin än mer inför den kommande golfsäsongen. Ta en titt på utbudet av golfkläder, skor och utrustning hos olika sportbutiker online. Det kan finnas en fördel att gå igenom de kläder och den utrustning man har innan säsongen startar.

Då får man en bra blid över vad det är som behöver köpas in. Kanske är det så att golfskorna såg sin sista säsong förra året och är i behov av att bytas ut till något nytt. Det är oftast skorna som blir lite speciella då det gäller golf. Kanske handskarna är det som man tittar lite extra på för att få ett så bra grepp som möjligt om sina golfklubbor. Annars så kan man idag spela golf i vilka kläder som helst. Framförallt så ska man känna sig bekväm i de kläder som man väljer. Golfkläder brukar oftast vara bekväma plagg.

Många gånger så väljer man de plagg efter vilket väder det är. Skiner solen så är kanske kortbyxor och kortärmade pike det som passar bäst. På tidig vår när golfbanan precis har öppnat så vill man mest troligt klä sig lite varmare. Men efter ett par hål och solen som stiger så får man nog ta av sig jackan och hänga den på golfbagen. Se till att det finns plagg som enklet kan tas med om det skulle bli lite kyligare där på banan.